In fiecare zi, in plimbarile mele prin oras, vad oameni, deopotriva barbati si femei, copii si adulti, cu fetele plecate si fara nicio licarire de speranta sau bucurie in ochi. Nici macar de sarbatori 😦

Toti sunt posomorati si par lipsiti de un scop clar in drumul lor; merg inainte, in virtutea inertiei, fara sa se gandeasca ce ii misca intr-acolo sau care e destinatia spre care se indreapta.

Ca atare, am incercat sa inteleg fenomenul, sa vad daca am trecut si eu prin asta si, mai ales, daca exista vreo cale la indemana oricui, de a transforma o viata monotona si total nepalpitanta, intr-o calatorie frenetica si plina de pasiune.

Majoritatea oamenilor sunt de parere ca pasiunea si talentul sunt foarte rare si ca sunt date numai anumitor persoane. Iar mitul cel mai frecvent pe care l-am cultivat cu totii in cultura noastra, fara sa ii depistam hibele majore pe care le are, este ca pasiunea nu poate fi creata sau fortata, ea ori este ori nu este.

Ei bine, nimic mai gresit decat asta!!! Parerea mea… De ce spun asta?
Pentru ca orice facem in mod curent are potential de a deveni pasiune. Putem sadi samanta pasiunii in orice demers sau activitate (chiar daca nu ne place in momentul asta). E nevoie doar de putina rabdare si deschidere si putem ajunge chiar sa iubim lucrurile pe care le facem oricum in mod normal.

Putem gasi pasiune in orice are viata in jurul nostru (in vecinii de la bloc, in prietenii de pe facebook, in jobul nostru de zi cu zi, in a scrie pe blog:), in a citi carti de SF, in a urmari telenovele, in a avea grija de animalele comunitare). Pentru ca, in cele din urma, toti oamenii sunt, prin natura si uneori inconstient, pasionati de lucruri din viata lor. Dar pentru ca nu acordam importanta acelor lucruri/momente/oameni, ne e greu sa vedem samburele pasiunii si ne resemnam cu gandul ca viata noastra e lipsita de substanta.

Astfel ca, DA, pasiunea poate fi „fabricata”, chiar si din lucrurile care in mod normal nu ne-ar placea atat de mult.

Putem descoperi sau confectiona pasiuni, fiind, pur si simplu, mai curiosi decat de obicei, mai atenti la starile noastre, pentru a ne da seama ce ne face fericiti cu adevarat, deschisi fata de noi insine si fata de ceilalti, mereu in compania altor oameni talentati si pasionati.

Numai asa, putem creste impreuna o cultura a pasiunii, a oamenilor manati de pasiuni puternice, dornici sa schimbe ceva in viata lor si a comunitatii.

Reclame