Ar fi raiul pe pamant! Si toti oamenii ar fi la fel, traind o viata constanta, fara fluctuatii, fara urcusuri sau coborasuri.

Asa ca, in primul rand, tema video-ului e o utopie – „daca banii nu ar fi o problema”. Intr-adevar, cu toti ne dorim sa facem in viata ceea ce ne pasioneaza cu adevarat si simtim ca ne intregeste ca oameni, fara sa ne gandim la partea materiala. Unii au norocul sa isi urmeze visul pana la capat si sa obtina satisfactii nemasurate, altii sunt impinsi de conjunctura sa urmeze directii pe care nu si le-ar fi dorit neaparat, dar care ating un punct de multumire la un moment dat si isi continua viata intr-un mod rezonabil, fara sa aiba regrete care sa ii macine in fiecare zi.

Majoritatea indivizilor fac parte din a doua categorie si asta nu e o parere de rau; e o realitate pe care toti ne-o asumam constient si o purtam de-a lungul vietii cu capul sus. Nu  toti ne nastem cu pasiuni, unii din noi le capatam, le descoperim pe masura ce trecem prin fel si fel de experiente de-a lungul timpului.  

Mi se pare mie ca urmandu-ti pasiunea de la inceputul vietii, fara sa acorzi atentie altor fenomene care sa petrec in viata ta si care ti-ar putea-o altera intr-un fel sau altul, e un mod de viata care pana la urma o sa te alieneze de oameni si de viata reala. De aceea, e nevoie sa fii mereu conectat la ce se intampla zi de zi, sa accepti ca uneori trebuie sa renunti la dorinte si idealuri si sa te afunzi in situatiile cotidiene, pentru a tine pasul cu lumea.

Probabil ca cel mai sanatos mod de a trece prin viata glorios este sa combini cele 2 (sau mai multe) ipostaze, caci numai asa vei fi cunoscut toate partile monedei si te vei putea considera un om intreg, capabil de multe si deschis la orice (bun sau rau).

Mesajul filmuletzului e intr-adevar foarte puternic, mai ales prin simplitatea formularii lui, aproape ca iti da fiori ascultandu-l. Probabil ca majoritatea se gandesc ca e trist cum oamenii isi arunca la gunoi pasiunile, din cauza faptului ca se intampla de multe ori ca acestea sa nu asigure supravietuirea. Si ca gandirea asta e o prostie curata, pentru ca, logic ar fi ca daca iubesti ceva cu atata forta, banii vor urma fara indoiala.

Nu vreau sa inchei intr-o nota pesimista, dar asta e adevarat doar intr-un univers feeric si lipsit de frictiunile si asperitatile lumii reale.

Desigur ca fiecare e liber sa aleaga… asta e frumusetea vietii 🙂

Reclame